Hírek, események

title

Már a szuperkönnyű ERGAL alumíniumötvözetből készülnek a nyomás alatti megfúró és szakaszoló berendezések!

A közműhálózatokon végzett nyomás alatti műveletek komoly kihívást jelentenek az ellátás- és munkabiztonság szempontjából. A RAVETTI® immáron ötven éve dolgozik az erre alkalmas eszközök tökéletesítésén. Berendezéseik DN 600 névleges átmérőig, 80 bar nyomásig és akár 130 °C közeghőmérsékletig képesek ellátni a megfúrási és szakaszolási feladatokat oly módon, hogy közben fenntartható az ellátás folytonossága. Felépítésük révén egyaránt alkalmasak víz- és gázhálózatok, valamint távhővezetékek bővítési és javítási munkálataihoz, legyen szó akár acél, öntvény vagy polietilén csőanyagról.
A Stop/System® rendszer a nyomás alatti megfúráshoz és szakaszoláshoz szükséges összes részegységet tartalmazza. Acélcső esetén hegeszthető acélfittingek, polietilén cső esetén pedig elektrofúziós eljárással hegeszthető, speciálisan erre a célra készült kombinált acél-műanyag szerkezetű fittingek teszik lehetővé a leágazás elkészítését. Így a kiszakaszolt csőszakaszon biztonságosan elvégezhető a javítási vagy átalakítási művelet, sőt, még a távhővezetékek esetében sem kell várni a nyári üzemszünetre: a haváriahelyzet a hőszolgáltatás fenntartása mellett azonnal orvosolható!
Ahol csak műszakilag lehetséges, ott a részegységek a könnyű ERGAL alumíniumötvözetből készülnek, így jelentősen csökkenthető a berendezések súlya, ezáltal kisebb szállítójárművel mozgathatók és nagyobb kinyúlással daruzhatók; ez nagymértékben megkönnyíti a berendezések be- és kiemelését a nehezen megközelíthető, időjárási viszontagságoknak kitett terepen. Az új Stop/System® HYPERLITE a gondos tervezés eredményét testesíti meg: a könnyű súly mellett fenntartott kiváló szilárdsági és tömörzárási tulajdonságokat, ami akár 25 bar nyomás alatt is lehetővé teszi az acél és öntvénycsövek megfúrását és szakaszolását most már DN 500 névleges átmérőig!
A megfúrási művelet kézi erővel, elektromos hajtással, de akár hidraulikus vagy pneumatikus hajtóművel is végrehajtható, így gyúlékony közeg esetén biztosítható a szikramentes munkavégzés. A rendszer a dugózó egységet is tartalmazza, így a műveletet követően a leágazások teljes tömörzárással visszazárhatók, a hálózat a kívánt üzemi nyomáson tovább üzemeltethető.
Az innovatív fejlesztéseknek köszönhetően az acél és műanyag csövekre egyaránt alkalmas Stop/System® HYBRID termékcsalád újabb tagokkal bővült: a korábbról már jól ismert H1 (d63–125), H2 (d160–225) és H3 (d250–315) típuson kívül most már a H4 (d400) és H5 (d500) is a repertoár részét alkotja 12 bar üzemi nyomás mellett!

RAVETTI® – Excellence under pressure

H1 (d63–125)
H2 (d160–225)
H3 (d250–315)
HYPERLITE